Karésidhènan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Karesidhenan iku jeneng wewengkon administratif pamaréntahan jaman mbiyèn lan dadi pérangan provinsi. Wewengkon administratif Karesidhenan iki ana nganti sakiwa-tengené taun 1950. Karesidhenan iku ketata saking afdeeling utawa regentschap sing setara karo kabupatèn jaman saiki. Karesidhenan dipimpin déning residen.

Wewengkon administratif iki uga diarani wewengkon Pembantu Gubernur, ning saiki istilah iki or ana manèh.

Karesidhenan ing Jawa Tengah[besut | besut sumber]

Karesidhenan ing Jawa Wétan[besut | besut sumber]