Karésidhènan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Karesidhenan iku jeneng wewengkon administratif pemerentahan jaman mbiyen lan dadi bagian provinsi. Wewengkon administratif Karesidhenan iki ana nganti sekitar taun 1950. Karesidhenan iku ketata saking afdeeling utawa regentschap sing setara karo kabupatèn jaman saiki. Karesidhenan dipimpin déning residen.

Wewengkon administratif iki uga diarani wewengkon Pembantu Gubernur, ning saiki istilah iki or ana manèh.

Karesidhenan ing Jawa Tengah[besut | besut sumber]

Karesidhenan ing Jawa Wetan[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karésidhènan&oldid=1002810"