Karésidhènan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Karesidhenan iku jeneng wewengkon administratif pamaréntahan jaman mbiyèn lan dadi pérangan provinsi. Wewengkon administratif Karesidhenan iki ana nganti sakiwa-tengené taun 1950. Karesidhenan iku ketata saking afdeeling utawa regentschap kang setara karo kabupatèn jaman saiki. Karesidhenan dibawahi residen.

Wewengkon administratif iki uga diarani wewengkon Pembantu Gubernur, ning saiki istilah iki or ana manèh.

Karesidhenan ing Jawa Tengah[besut | besut sumber]

Karesidhenan ing Jawa Wétan[besut | besut sumber]