Daerah Istimewa Yogyakarta

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Daerah Istimewa Yogyakarta
Yogyakarta COA.svg
Lambang Daerah Istimewa Yogyakarta
Motto: "Hamemayu Hayuning Bawana"
Péta DIY ing Indonésia
Dina Dadi:
Kutha krajan: Kutha Yogyakarta
Gubernur: Sri Sultan Hamengkubuwono X
Jembar
 - Total:

3.185,80 km²
Laladan Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 1 kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.3640.000
+/- 13.687 / km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Cina, wong Sundha lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindu, Buddha lan Kajawèn,
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Laladan:

Daerah Istimewa Yogyakarta (cara Jawa: Laladan Mligi Yogyakarta) utawa biasa dicekak DIY iku propinsi ing Indonésia lan dadi salah sijining propinsi ing Indonésia sing nyandhang predikat istimewa. DIY ana ing sisih kidul pulo Jawa bagéyan tengah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sedurungé proklamasi kamardikan Indonésia, DIY iku karajan mardika, katata saka Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat,Kadipaten Pakualaman uga sebagian wewengkon-wewengkon enklave Kasunanan Surakarta Hadiningrat lan Praja Mangkunagaran.

Daftar Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bantul
  2. Kabupatèn Gunung Kidul
  3. Kabupatèn Kulonpraga
  4. Kabupatèn Sleman
  5. Kutha Ngayogyakarta

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]