Daerah Istimewa Yogyakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Daerah Istimewa Yogyakarta
Coat of arms of Yogyakarta.svg
Lambang Daerah Istimewa Yogyakarta
Sesanti: "Hamemayu Hayuning Bawana"
Péta DIY ing Indonésia
Dina Dadi:
Kutha krajan: Kutha Yogyakarta
Gubernur: Sri Sultan Hamengkubuwono X
Jembar
 - Total:

3.185,80 km²
Daerah Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 1 kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.3640.000
+/- 13.687 / km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Cina, wong Sundha lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu, Buda lan Kajawèn,
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Laladan:

Daerah Istimewa Yogyakarta (cara Jawa: Laladan Mligi Yogyakarta) utawa biyasa dicekak DIY iku provinsi ing Indonésia lan dadi salah sijining provinsi ing Indonésia sing nyandhang predikat istimewa. DIY ana ing sisih kidul pulo Jawa pérangan tengah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sedurungé proklamasi kamardikan Indonésia, DIY iku karajan mardika, katata saka Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat,Kadipaten Pakualaman uga sebagian wewengkon-wewengkon enklave Kasunanan Surakarta Hadiningrat lan Praja Mangkunagaran.

Pratélan Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bantul
  2. Kabupatèn Gunung Kidul
  3. Kabupatèn Kulonpraga
  4. Kabupatèn Sléman
  5. Kutha Ngayogyakarta

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]