Caping Gunung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Caping Gunung iku lagu utawa tembang kroncong kang dianggit déning Gesang Martohartono ing taun 1973.[1] Tembang iki dianggit nalika Gesang néng Bali bebareng Dullah.[1] Dullah nuduhaké sesawangan kang éndah, sabanjuré Dullah wiwit nglukis, Gesang wiwit rengeng-rengeng gawé lagu.[1] Awit prabawané Dullah, Gesang ora mung nulis éndahing sesawangan.[1] Young Fritz uga naté aruh-aruh supaya Gesang ora mung nulis éndahing sesawangan, wektu nulis Jembatan Merah.[1] Angger nulis kudu dikaitké karo manungsa lan prastawa sadinan-dinan.[1]

Lirik [2][besut | besut sumber]

(Bawa Sekar Pangkur:)[1]
Saben bengi nyawang konang
Yèn memajang mung karo janur kuning
Kembang waé weton gunung
Pacitan sarwi jenang
Panas udan aling-aling caping gunung
Najan wadon sarta lanang
Inumané banyu bening

Dhèk jaman berjuang
Njur kèlingan anak lanang
Biyèn tak opèni
Gèk saiki ana ngendi

Jaréné wis menang
Keturutan sing digadhang
Biyèn ninggal janji
Gèk saiki apa lali

Nèng gunung tak cadhongi sega jagung
Yèn mendhung tak silihi caping gunung

Sukur bisa nyawang
ngGunung désa dadi reja
Déné ora ilang
ngGoné padha lara lapa

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g IzHarry Agusjaya Moenzir,dkk (2010). Gesang: Mengalir Meluap sampai Jauh. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. ISBN 978-979-22-5911-7. 
  2. Caping Gunung