Paku Alam X

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya
Paku Alam X
ꦦꦏꦸ​ꦄꦭꦩ꧀​꧇꧑꧐꧇
Paku Alam X as Vice Governor of Yogyakarta for 2nd period (2017) .jpg
Wakil Gubernur Ngayogyakarta ka-3
Wiwit linggih
25 Mèi 2016
PrésidhènJoko Widodo
GubernurHamengkubuwana X
Kang sadurungéPaku Alam IX
Panguwasa Paku Alam ing Ngayogyakarta ka-10
Wiwit linggih
7 Januwari 2016
Kang sadurungéPaku Alam IX
Rerincèn dhiri
LairRM Wijoseno Hario Bimo
(1962-12-15) Dhésèmber 15, 1962 (umur 57)
Indonésia Ngayogyakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
SisihanG.K.B.R.Ay.A. Paku Alam
AnakB.P.H. Kusumo Bimantoro
B.P.H. Kusumo Kuntonugroho
Wong tuwaPaku Alam IX
AlmamaterUniversitas Pembangunan Nasional Yogyakarta
ProfésiPNS
AgamaIslam

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam X (Hanacaraka: ꦑꦚ꧀ꦗꦼꦁꦓꦸꦱ꧀ꦠꦶꦦꦔꦺꦫꦤꦄꦢꦶꦥꦠꦶꦄꦂ​ꦪꦦꦏꦸꦄꦭꦩ꧀꧇꧑꧐꧇) utawi Radèn Mas Wijasena Haria Bima (miyos ing Ngayogyakarta surya 15 Dhésèmber 1962; yuswa: 56 taun) inggih punika adipati ing Kadipatèn Pakualaman ingkang kaping sedasa saha minangka Wakil Gubernur Daérah Istiméwa Ngayogyakarta. Nalika taun 2012, panjenenganipun kapitedhan minangka putra makutha ingkang kawastanan Kanjeng Bendara Pangéran Harya Prabu Suryadilaga. Lajeng surya 7 Januwari 2016 panjenenganipun jumeneng nata minangka Paku Alam X nglajengaken ramanipun ingkang asma Paku Alam IX.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

  • SD B II Jakarta (1975)
  • SMP XI Jakarta (1979)
  • SMA Negeri 1 Yogyakarta (1982)
  • FE UPN Veteran Yogyakarta jurusan Manajemen (1989)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ http://nasional.news.viva.co.id/news/read/720949-mundur-dari-pns--wijoseno-akan-jadi-wakil-gubernur-diy-berita