Pakualam IX

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya
Paku Alam IX
200px
Wakil Gubernur Yogyakarta
Linggih
2003 – 2015
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
GubernurHamengkubuwana X
Kang sadurungéPaku Alam VIII
Adipati Paku Alam
Linggih
1999 – 2015
Kang sadurungéPaku Alam VIII
Rerincèn dhiri
LairBRMH Ambarkusumo
(1938-05-07)Mèi 7, 1938
Yogyakarta
PatiNovèmber 21, 2015(2015-11-21) (umur 77)
Sléman
Bangsa Indonesia
AgamaIslam

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam IX, utawi KGPAA Paku Alam IX lan ngagem asma timur Bendara Radèn Mas Harya Ambarkusuma (miyos ing Yogyakarta, 7 Mèi 1938 – séda ing Sléman, 21 November 2015 kanthi yuswa 77 taun), inggih punika adipati ingkang kaping sedasa wonten ing Pura Pakualaman. Panjenenangipun, Ingkang Kanjeng Gusti dipunangkat minangka sesebatan Paku Alam awit surudipun ratu sadèrèngipun, inggih punika ramanipun, Paku Alam VIII, nalika surya 11 Sèptèmber 1998,[1] lan tembé sarana resmi dipunnamani Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya Paku Alam IX nalika surya 26 Méi 1999.[2] Kadosta leluhurinipun, piyambakipun ugi lenggah minangka Wakil Gubernur Yogyakarta ingkang pangajengipun Sultan Hamengkubuwana X.[3]

Kanjeng Gusti Paku Alam IX dalemipun wonten ing Pura Pakualaman ing Kitha Yogyakarta.[4] Kanjeng Gusti surud surya 21 Novèmber 2015 sasampunipun dipunupadameli wonten ing Griya Sakit Sardjito salami gangsal welas dinten.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cahoon, Ben. Indonesian Traditional States World Statesmen.org. Retrieved 2010-04-28.
  2. Negoro, Suryo S. The Coronation of K.G.P.A.A. Paku Alam IX Joglosemar. PT Sangga Sarana Persada. Retrieved 2011-09-10.
  3. Spiller, Henry (2008). Focus: Gamelan music of Indonesia. Taylor & Francis. k. 89. ISBN 978-0-415-96067-0. 
  4. Backshall, Stephen (2003). Rough guide to Indonesia. Rough Guides. k. 204. ISBN 978-1-85828-991-5. 
  5. Addi Mawahibun Idhom (21 November 2015). "Sebelum Wafat, Paku Alam IX Alami Gangguan Pernafasan Akut". Tempo (ing basa Indonesian). Diarsip saka sing asli ing 21 November 2015. Dijupuk 21 November 2015. 

Priksani ugi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Paku Alam VIII
Adipati Paku Alam
1999 - 2015
Dipunlajengaken
déning:
durung ana