Soto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Soto

Soto, sroto, utawa coto iku panganan khas Indonésia sing kagawé saka kaldhu daging lan janganan.[1] Daging sing paling kerep digunakaké yaiku daging sapi lan pitik, nanging uga babi lan wedhus.[1]

Manéka dhaérah ing Indonésia nduwèni jinis soto dhéwé-dhéwé, kanthi kandhutan sing béda-béda, kayata Soto Kediri, soto Madura, soto Betawi, soto Padang, soto Bandhung, soto Sokaraja, soto Banjar, soto Medan, coto Makassar.[1] Soto uga dijenengaké miturut bahané, kayata soto pitik, soto babat.

Soto nduwèni kamiripan karo sop.[1]

Soto bisa dicawisaké karo rupa-rupa lawuh, upamané krupuk, perkedèl, emping mlinjo, sambel, saus kacang, lan sapanunggalané.[2] Akèh-akèhé soto dicawisaké sacara kapisah karo sega, kayadéné soto Betawi, soto Padang, lan liya-liyané.[2] Nanging ana sing dicawisaké bebarengan karo sega utawa soto campur sega, contoné soto Kudus.[2] Saliyané kuwi ana uga soto sing dicawisaké nganggo lonthong utawa sega sing wis dimasak kanthi dibungkus godhong gedhang (buras), upamané soto Makassar. Ana uga soto sing nganggo mie, lan dudu sega minangka menu pokok, contoné soto Mie Bogor.[2]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)[1](diundhuh tanggal 29 April 2011)
  2. ^ a b c d (id)[2](diundhuh tanggal 30 April 2011)
  3. ^ a b c (id)[3](diundhuh tanggal 30 April 2011)
  4. ^ a b c d e f g (id)[4](diundhuh tanggal 30 April 2011)
  5. ^ a b c d e f g h i j (id)[5](diundhuh tanggal 30 April 2011)
  6. ^ (id)[6](diundhuh tanggal 1 Mei 2011)
  7. ^ a b (id)[7](diundhuh tanggal 1 Mei 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soto&oldid=829291"