Kerak telor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kerak Telor

Kerak telor yaiku panganan asli Betawi kang wis ana wiwit jaman biyen sarta mujudake panganan khas Jakarta.[1] Panganan iki digawe saka beras ketan putih, endhog bèbèk utawa endhog pitik, ebi (urang garing), srundeng (parutan klapa kang disangan garing), brambang goreng sarta bumbu lombok abang, kencur, jae, mrica, uyah, lan gula pasir.[2] Kerak telor ora dimasak ing ndhuwur kompor nanging nganggo keren utawa anglo (basa Indonesia:tungku). [2] Ketan kang dianggo nggawe kerak telor iku kudu dikum dhisik kurang luwih sewengi suwene.[3] Ketan kuwi dijupuk lan diratakake ing wajan panas, nanging ora nganggo lenga.[3] Sawise iku, ditambahi srundeng lan bahan-bahan liyane.[3] Nalika nggawe kerak telor, wajan kang dianggo nggawe sedhela-sedhela diwolak-walik madhep keren. Iki dilakoni supaya kerak telor matenge rata.[2] Yen wis garing lan mateng, kerak telor bisa disuguhake kanggo dipangan.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Nalika jaman kolonial Walanda, kerak telor tau dadi panganan elit khas Betawi kang kawentar enak rasane.[1] Panganan iki disuguhake nalika ana pesta lan hajatan gedhe para panggedhe jaman semana.[1] Saya suwe, kerak telor banjur dadi panganan kang langka lan mung ana nalika Pekan Raya Jakarta (PRJ).[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerak_telor&oldid=831952"