Lupis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lupis

Lupis (Lopis) yaiku salah sawijining panganan tradisional asli saka Indonesia, khususé ing dhaérah Jawa Tengah lan Jawa Timur. Lupis digawé saka beras ketan. Lupis biasané disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa.

Cara nggawe lupis[sunting | sunting sumber]

  • Beras ketan kang wis dikumbah, diciprati banyu kapur sirih, banjur dicampur nganti rata.
  • Godhong gedhang, dibentuk kerucut, diisi beras ketan kira-kira 2 sdm, ditipisaké lan ditekuk turahan godhongé nganti nutupi bagéyan sing isih kebuka.
  • Ditalèni nganggo tali rafia supaya ora pecah
  • Digodhog nganggo banyu panas suwéné 4 jam
  • Lupis disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa (kinca), kinca digawé saka gula jawa, gula pasir, banyu lan godhong pandan kang digodhog nganti kenthel banjur disaring.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)KUE LUPIS;
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lupis&oldid=867841"