Rijsttafel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret rond tafel met rijsttafel TMnr 60038639.jpg
Rijsttafel ing taun 1880-an

Rijsttafel (diwaca "rèisttafel") yaiku minangka cara nyanjiake panganana kang berseri kanthi menu saka dhaerah-dhaerah ing Nusantara kang ngembang saka jaman kolonial Hindia Belanda kang ngadopsi nganggo kebiasaan menu utama yaiku sega. Cara penyajian iki populer ing kalangan masyarakat Eropa-Indonesia,ananging tetep disenengi ing Belanda lan diuripke maneh ing Indonesia ing jaman sakiki.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

jroning basa walanda: rijst asale saka basa perancis Perancis kuno ris; kang artine beras, lan tafel jroning basa walanda asale saka Latin tabula; kang artine table utawa meja [1]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rijsttafel&oldid=836142"