Céndhol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Céndhol
Cendol in a Glass.JPG
Céndhol
Informasi
Asal Indonésia
Penyajian lan bahan
Bahan Glepung beras

Céndhol yaiku ombèn-ombèn khas Indonésia kang digawé saka glepung beras disuguhaké karo ès parutan, gula abang lan santen[1]. Rasa ombènan iki legi lan gurih[1]. Ing dhaérah Sunda ombènan iki dikenal kanthi jeneng céndhol, déné ing Jawa Tengah dikenal kanthi jeneng ès dawet[1]. Istilah céndhol asalé saka tembung "jendol" amarga sensasi rasané sing mak jendol yen dipangan.[rujukan?] Glepung beras diwénèhi werna ijo (sumba utawa pandan) lan di cétak nganggo saringan khusus sing banjur dadi céndhol. Ing tlatah Pasundan, nggawé céndhol carané nganggo ayakan lan diwernani nganggo godhong suji.

Bahan[sunting | sunting sumber]

Bahan dhasar céndhol yaiku santen, céndhol iku dhéwé sing digawé saka glépung beras, sumba utawa godhong suji, lan pandhan. Uga ana kacang abang, beras ketan, lan cincau kanggo bahan tambahan. Céndhol sing wis diwènèhi santen yèn ing Jawa Tengah diarani ès dhawet.


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Céndhol&oldid=832210"