Buntil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Buntil ing Suroboyo

Buntil iku panganan sing digawé saka parutan klapa lan dianggo lawuh. Buntil biasa didol ing pasar utawa ditawakaké ing dalan déning para pedagang kaki lima.

Buntil sabeneré ora pati béda karo bothok lan pèlas nanging dibungkus nganggo godhong téla lan diwènèhi duduh pedhes sing kagawé saka santen. Isiné parutan klapa sing diwènèhi bumbu. Godhong pambungkus biasané saka godhong tales utawa godhong séntheé. Béda karo bothok, godhong pambungkus buntil uga bisa mèlu dipangan.

Ing tlatah sakupengé Segara Tengah (utamané Yunani lan Turki) dikenal uga panganan sajinis buntil kanthi pambungkus godhong anggur enom lan diisi sega jenengé sarma.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Buntil&oldid=880853"