Pèmpèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pèmpèk
Pempekraden kapal selam dan kulit ikan.jpg

Pèmpèk kapal selam lan kulit iwak, sarta cuko
Informasi
Asal Indonesia
Dhaérah Sumatera Selatan
Penyajian lan bahan
Bahan Daging iwak, sagu, endhog pitik, banyu mateng, uyah
Variasi Pempek kapal selam, pempek endhog gedhe, pempek kapal selam kecil, pempek endhog cilik, pempek kriting, pempek kulit, pempek tahu, pempek pistel, pempek urang, pempek belah, pempek panggang, pempek lenggang, dsb

Pèmpèk utawa empèk-empèk yaiku panganan khas Palembang kang digawe saka iwak lan sagu.[1] Pempek disuguhake karo saos wernane ireng kecoklatan kang diarani cuka utawa cuko (basa Palembang).[1] Cuko digawe saka banyu mateng kang ditambah gula aren, urang ebi, ulegan lombok rawit, bawang, lan uyah

Jinising pempek[sunting | sunting sumber]

Pempek nduwe saperangan jinis kayata:[2]

  • Pempek Lenjer

Pempek Lenjer mujudake jinis pempek kang dianggo kanggo nggawe laksan, yaiku sawijining panganan khas Palembang kang duduhe kuning kaya duduh lontong sayur. Lenjer bisa digoreng lan dipangan bareng duduh cuko. Rasane pada karo pempek kapal selam nanging ora ana isine endhog.

  • Pempek Lenggang

Pempek lenggang mujudake pempek kang dicampur endhog bèbèk lan dibungkus godhong gedhang kang dibentuk kaya piring banjur dibakar. Pempek lenggang panggang iki luwih akeh disenengi tinimbang pempek lenggang goreng.

  • Pempek Tunu

Mujudake pempek kang nalika nggawene ora kena lenga klentik babar pisan. Sawise dibentuk bunder-bunder lan diisi, pempek iki langsung dibakar.

  • Pempek Kriting

Yaiku pempek kang wujude kriting lan padatan ora tau digoreng dening wong Palembang

  • Pempek Pastel

Yaiku pempek kang isine katès enom.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Pempek atau Empek-empek
  2. ^ (id)Mau Coba 15 Macam Pempek? (12 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pèmpèk&oldid=831955"