Lenga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Struktur trigliserilda kanthi gliserol minangkai ranté utama

Lenga iku istilah umum kanggo kabèh cuwèran organik sing ora larut jroning banyu (hidrofobik) ananging larut jroning pelarut organik.[1] Ana sipat tambahan liya sing dikenal awam: krasa lunyu yèn dicekel.[1] Jroning teges sing ciut tembung 'lenga' biasané ngacu marang lenga patra (petroleum) utawa produk olahané: lenga gas (kerosena).[1] Senadyan mangkono, tembung iki sabeneré duwé makna luwih jembar klebu bahan panganan (lenga goreng), minangka bahan bakar (kaya lenga gas), minangka pelumas (kaya lenga rèm), minangka mèdium pamindahan energi, utawa minangka wangèn-wangèn (kaya lenga nilam).[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lenga&oldid=868046"