Lonthong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lonthong
Lonthong.jpg

Lonthong
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Disajèkaké Diiris, padatan bareng sate, opor, pecel, lsp
Bahan beras


Lonthong yaiku panganan pokok kang digawé saka beras lan biyasané diblebet nganggo godhong gedhang. Wadhah godhong gedhang kang kanggo nggawe lonthong mau diarani longsong. Menawa ora ana godhong gedhang, plastik uga bisa dienggo. Lonthong padatan didhahar karo saté, pecel, opor, lan sapanunggale.

Cara nggawé lonthong[sunting | sunting sumber]

  • beras dipususi, banjur ditus.
  • beras iku banjur diblebet godhong gedhang, pucuké ditujes nganggo biting.
  • banjur didang ing dandang samatengé.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lonthong&oldid=829231"