Lunpia Semarang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lumpia Semarang

Lunpia Semarang utawa Lumpia Semarang, iku panganan sabangsa rollade sing isi bung, endhog, lan daging pitik utawa urang.

Citarasa lumpia Semarang iku perpaduan rasa Tionghoa lan Indonesia, amarga pancèn sing nemokaké kuwi wong Tionghoa Semarang sing nikah karo wong Indonesia.

Panganan iki wiwit didol lan dikenal ing Semarang wektu pesta olahraga GANEFO ing jamané pemerintahan Presiden Soekarno.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lunpia_Semarang&oldid=869012"