Soekarno

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dr. (HC) Ir. Sukarno
Soekarno

Mangsa jabatan
17 Agustus 1945 – 12 Maret 1967 (21 taun)
Pejabat sadurungé Boten wonten, jabatan énggal
Pengganti Soeharto

Lair 6 Juni 1901
Flag of Belanda Surabaya, Jawa Wétan, Hindhia-Walanda
Tilar donya 21 Juni 1970 (umur 69)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Partai pulitik PNI
Pasangan Oetari (1921–1923)
Inggit Garnasih (1923–1943)
Fatmawati (1943–1956)
Hartini (1952–1970)
Kartini Manoppo (1959–1968)
Ratna Sari Dewi (1962–1970)
Haryati (1963–1966)
Yurike Sanger (1964–1968)
Heldy Djafar (1966–1969)
Anak Guntur Soekarnoputra
Megawati Soekarnoputri
Rachmawati Soekarnoputri
Sukmawati Soekarnoputri
Guruh Soekarnoputra (saking Fatmawati)
Taufan Soekarnoputra
Bayu Soekarnoputra (saking Hartini)
Totok Suryawan (saking Kartini Manoppo)
Kartika Sari Dewi Soekarno (saking Ratna Sari Dewi)
Profèsi Insinyur
Pulitikus
Agama Islam
Tapak asma Soekarno's signature
Sukarno nalika dados murid HBS ing Surabaya

Dr. (HC) Ir. Sukarno (Surabaya, 6 Juni 1901 - Djakarta, 20 Juni 1970), asma aslinipun Kusno Sosrodihardjo,[1] inggih menika présidhèn kapisan Republik Indonésia ingkang mengku jabatan periode 19451966.[2] Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan Walanda.[3] Présidhèn Sukarno menika ingkang kagungan gagasan ngenani Pancasila amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar negara Indonésia menika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama Pancasila.[3] Panjenenganipun menika Proklamator Kamardikan Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal 17 Agustus 1945.

Présidhèn Sukarno kagungan paraban Bung Karno. Bung Karno dipungantos déning Soeharto.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Labrousse, Pierre. "The Second Life of Bung Karno Analysis of the Myth (1978-1981)". JSTOR:Indonesia Vol. 57, Archipel (Apr., 1993), pp. 175-196. Southeast Asia Program Publications at Cornell University. http://www.jstor.org/pss/3351247. Retrieved 23 Juli.
  2. ^ Kasenda, Peter (2010). Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933. Komunitas Bambu, Jakarta. ISBN 979-3731-77. Kaca 11, 81.
  3. ^ a b Adam, Asvi Warman (2009). Membongkar Manipulasi Sejarah. Kompas Media Nusantara. ISBN 979-709-404-1. Kaca 26-32.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soekarno&oldid=881933"