Lemper

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lemper
Lemper.jpg
Lemper
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Indonésia

Lemper inggih punika dhedhaharan ingkang dipundamel saking ketan ingkang salebetipun dipunisi abon (saged abon pitik utawi abon sapi) ingkang umumipun dipunbungkus ngagem ujungan pisang. Lemper punika wujudipun silinder. Sajinis lemper ingkang dipunblebet nganggé tigan ayam kasebat "semar mendem". Wonten jinis sanèsipun inggih punika ingkang naminipun lalampa asal saking tlatah Manado, wangunipun kadosdéné lemper nanging dipunbakar rumiyin.

Jinis sanès ingkang mèmper lemper inggih punika lemang ingkang masakipun dipunlebetaken bumbung pring lajeng dipunbakar. Bakcang, satunggiling masakan Cinten ugi mèmper.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lemper&oldid=805883"