Sega gorèng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sega gorèng
Nasi Goreng Sosis.jpg
Sega gorèng
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan sega, endhog

Sega gorèng yaiku panganan khas ing Indonésia. Kang kudu ana ing sega gorèng yaiku sega, bumbu, kecap, krupuk, endhog gorèng, lenga gorèng, lan ditambahi daging pitik utawa daging liyané, iwak asin, miturut seléra. Sega gorèng akèh variasiné, miturut seléra.

Cara nggawé sega gorèng[sunting | sunting sumber]

  • bawang, brambang, lombok abang, lombok rawit, merica, uyah, diuleg nganti alus.
  • banjur diosèng ing panci kang wis diwènèhi lenga gorèng sacukupé.
  • banjur cemplungaké sega, kécap, onclang, lan daging. Diurap saratané.
  • sega gorèng siyap disajèkaké karo krupuk, timun, lan kul.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sega_gorèng&oldid=829230"