Puthu (Jajanan)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Puthu
Kue putu klepon keliling.JPG
Puthu kang siap didahar
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Beras Ketan
Cara masak puthu

Puthu (basa Indonésia: putu bambu; basa Tagalog: puto bumbong) yaiku sajinis panganan saka Indonésia kang arupa kue isiné gula jawa lan cara mangané bisa uga dicampuri parutan klapa. Asal usul kue puthu yaiku saka Kerala, India, lan wujud ngawené saka glepung beras kang dikukus dikukus. Puthu bisa dikukus lan dicetak ing sakjroning pring kang awujud tabung. Swara kang unik lan ndadekake ciri khas bakul puthu yaiku piranti kang dianggo ngukus ngiras ngirus disasekake piranti promosi ing bakul kang adol puthu.Werna lan wujud puthu ing pasaran biasané werna putih lan ijo.

Sajumlah wong kang adol (pedagang) puthu ing jaman saiki citakan pring bisa diganthi karo pralon (pipa PVC) kanthi mumangat barang citakan kuwi ura ngandut karat.Semana uga dideleng bahan citakane pipa uga ora wangun ana ing kasehatan lan luwih becik migunakake pring. Puthu uga wis misuwur ana ing negara liya ing donya kayata Singapura lan Malaysia, lan wujud puthu kang aneka rupa lan rasa lan wujud puthu ora kalah karo puthu kang ana ing Indonésia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puthu_(Jajanan)&oldid=876723"