Pring

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pring
Wit pring sing ditandur ing kebon
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Poales
kulawarga: Poaceae
Subkulawarga: Bambusoideae
Supersuku: Bambusodae
Suku: Bambuseae
Kunth ex Dumort.
Subtribe

Wacan salengkapé Taksonomi Bambuseae.

Diversity
Watara 92 genus lan 1.000 species

Pring iku tetanduran jinis suket-suketan sing watangé nduwèni rongga-rongga lan ros-ros. Pring akèh banget jinis lan paédahé kanggo menungsa. Jeneng liya saka pring yaiku buluh, aur, lan eru. Ing donya iki pring arupa salah siji tetanduran kanthi patuwuhan paling cepet. Amarga duwé sistem rhizoma-dependen unik, jroning sedina pring bisa tuwuh dawané 60cm (24 inchi) malah luwih, gumantung marang kahanan lemah lan klimatologi papan pring iku ditandur. [1]

Ing Indonésia, pring asring digunanakaké minangka alat musik tradhisional sing dadi ciri khas saben dhaérah Indonésia. Salah siji contoné yaiku angklung lan suling sing asalé saka Sunda. Paédahé pring uga akèh, kayata kanggo mbangun omah, pratandha bates désa, kanggo wadhah banyu, gawé tarub, lan isih akéh pédah liyané.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Farrelly, David (1984). The Book of Bamboo. Sierra Club Books. ISBN 087156825X.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pring&oldid=814847"