Kaséhatan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaséhatan, jroning organisme kauripan, bisa dimangertèni minangka homeostasis - kahanan sawijining organisme ngimbangaké awaké, kanthi lebon (Basa Indonesia: masukan) tenaga lan massa lan asil tenaga lan massa ing kasaimbangan (dikurangi massa sing ditahan kanggo prosès tuwuh biasa), lan pangarep-arep kanggo kelangsungan urip organisme cacahé positif.

Organisasi Kaséhatan Donya (WHO, World Health Organization) ndéfinisèkaké séhat minangka sawijining kahanan fisik, méntal lan sosial sing sejahtera lan dudu mung ora anané panyakit lan rasa lemah. Senadyan migunani, definisi iki dianggep kaliwat idéal lan ora nyata. Yèn migunakaké dhéfinisi WHO 70-95% wong ing donya ora séhat.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaséhatan&oldid=821485"