Rawon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rawon.jpg

Rawon utawa sega rawon (amarga mangane nganggo sega) yaiku panganan sing arupa sup daging nganggo bumbu khas kluwek.[1] Rawon, dikenal panganan khas Jawa Timur (kayata Surabaya), nanging uga dikenal dening masyarakat Jawa Tengah sebelah wetan (daerah Surakarta).

Bahan Rawon[sunting | sunting sumber]

  • 300 gram daging sapi diiris cilik-cilik.[2]
  • 100 gram godhong bawang.[2]
  • 2 lembar godong salam.[2]
  • sere.[2]
  • Lengkuas utawa Laos.[2]

Bumbu sing dialuske[sunting | sunting sumber]

Pelengkap[sunting | sunting sumber]

Cara Masak[sunting | sunting sumber]

  1. Daging sapi sing wis diiris cilik-cilik digodhong nganti daginge empuk.[2]
  2. Lenga goreng dipanaske, tumis utawa gongso bumbu-bumbu sing wis dialuske.[2]
  3. Leboke sere, laos, lan godhong salam.[2]
  4. Bumbu sing wis ditumis mau dileboke neng banyu godhogan daging.[2]
  5. Masak nganti umub, leboke godhong bawang.[2]
  6. Angkat wenehi bawang goreng lan sajike karo sega, endhog asin, tauge, tempe goreng, lan sambel rawon.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Rawon (Dipuntingali tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)Cara Membuat Rawon Dan Resep Rawon (Dipuntingali tanggal 8 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rawon&oldid=830437"