Kluwek

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kluwek
Wiji Kluwek kang siap di pasarake.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Malpighiales
kulawarga: Achariaceae
Genus: Pangium
Species: P. edule
Jeneng binomial
Pangium edule
Reinw. ex Blume

Kluwek, keluwek, keluak, utawa kluak jroning (Basa Indonesia:Kepayang) uga ndhuweni jeneng latin (Pangium edule Reinw. ex Blume; suku Achariaceae, biyen uga kagolong ing kulawarga Flacourtiaceae) yaiku tetanduran wujud wit kang urip ana ing alas. Wong Sunda asring nyebut picung utawa pucung (uga wong kang ana ing Jawa Tengah) lan Toraja asring nyebut pamarrasan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kluwek&oldid=833422"