Mie Celor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mie Celor saka Palembang

Mie Celor yaiku sawijining panganan khas saka Palembang lan Jambi.[1] [2] Tembung mi celor dijupuk saka basa Palembang kang tegese mi kang dijarangi (basa Indonesia:diseduh).[1][2] Cara masakke mie mung dijarangi, ora digodhog supaya mi tetep kenyal lan ora benyek.[1]

Mie celor uga nganggo duduh kang digawe saka kaldu urang lan iwak kang diwenehi bumbu bawang, santen, lan gandum.[1] [3] Duduh mau dikenthelake nganggo kanji supaya bisa nyemek-nyemek.[3] Duduh mie celor warnane oranye semu abang.[2] [3] Kanggo njangkepi mie celor yaiku rajangan wortel, tauge, lan endhog bèbèk kang digodhog lan diiris separo.[1]

Mie Celor Jambi[sunting | sunting sumber]

Mie celor ing Jambi bisa ditemoni ing kawasan panganan ing jalan Sultan Agung Jambi.[2]. Mi celor kang dikenal dening para plancong iki pancen rada unik. Duduh santen mi Celor Jambi wernane semu abang lan rada kenthel padha karo duduh sate Padang nalika disuguhake. Sing mbedakake maneh yaiku urang galah kang dianggo ngganepi suguhan mie celor iki dijupuk langsung saka kali Batang Hari Jambi.[2] Mie celor padatan dipangan karo krupuk iwak patin utawa urang.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Mi Celor Palembang(12 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Kuliner Khas Jambi, Mie Celor Jambi (12 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)Nyam... Nyam Gurih Wangi Mi Celor (12 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mie_Celor&oldid=831922"