Sundha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sundha utawa Suṇḍa iku tlatah sing ana ing kuloning pulo Jawa. Tlatah iki wewengkon sing dienggoni déning wong Sundha. Wates antara tlatah Sundha karo tlatah Jawa iku werna-werna tafsiré. Yèn miturut wates basa, tlatah Sundha iku watesé Indramayu, Cerbon lan Cilacap. Banjur ana tlatah sing terpencil (ekslave) ing Banten. Nanging yèn sing dienggo tafsir iku Wilayah Kabupaten Jawa Barat utawa "Alam Sunda", watesé jaré wong Sundha kali Comal ing Brebes.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sundha&oldid=828089"