Cilacap

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kutha Cilacap punika ibukutha Kabupatèn Cilacap, provinsi Jawa Tengah.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Cilacap inggih punika tlatah ingkang paling woyar wonten ing Jawi Tengah. Dumunung wonten antawisipun 108°4-30° - 109°30°30° garis Bujur Timur dan 7°30° - 7°45°20° garis Lintang Selatan.

  • Watesing tlatah:
  1. Sisih kidul : Samudra Indonesia
  2. Sisih lèr : Kabupaten Banyumas, Kabupaten Brebes saha Kabupatèn Kuningan Propinsi Jawa Barat
  3. Sisih wetan : Kabupatèn Kebumèn
  4. Sisih kilèn : Kabupatèn Ciamis lan Kota Banjar Propinsi Jawa Barat.

Kabupatèn Cilacap kaperang dados 24 Kecamatan 269 désa kalihan 15 Kelurahan. Wilayah ingkang dunungipun paling inggil inggih punika Kecamatan Dayeuhluhur kanthi kainggilan 198 M saking dhasaripun seganten saha tlatah ingkang paling andhap inggih punika Kecamatan Cilacap Tengah kanthi kainggilan 6 M saking dhasaring seganten. Tlatah saking sisih kilèn ngantos wétan wonten 152 km saking Kecamatan Dayeuhluhur ngantos Kecamatan Nusawungu ugi saking sisih lèr dumugi sisih kidul wonten 35 km inggih punika saking Kecamatan Cilacap Selatan dugi Kecamatan Sampang [1].

Administratif[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cilacap&oldid=680859"