Méja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Meja

Méja yaiku prabot omah kang nduwèni bagéyan kang dhatar ing dhuwuré kang dadi daun méja lan nduwéni sikil méja kanggo nyangga daun méja.[1] Méja kerep dianggo nyimpen barang lan panganan. [1]Méja digawé kanthi dhuwur kang gampang dijangkau nalika lagi lungguh.[1] Méja umumé digawé sepasang karo kursi.[1] Méja umume ora nduwé laci ananging ana uga méja kang nduwé laci kanggo kabutuhan tinamtu kayata méja rias.[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Méja nduwéni werna-werna ukuran lan bentuk.[1] Saliyané kuwi, ukurané méja uga werna-werna.[1]

  • Méja biliar, yaiku méja kanggo dolanan biliar.[1]
  • Méja surung, yaiku méja kang ana rodhané, gunané kanggo wadhah panganan utawa kanggo ngeteraké panganan.[1] Meja iki biyasané dianggo ing restoran lan ing hotèl.[1]
  • Méja goyang Tek, yaiku méja kang digunaaké kanggo misahaké "mineral" kang ana ajiné saka bijih.[1] Carané kanthi nggoyang-nggoyangaké méja ing banyu kang mili.[1]
  • Méja kartu, yaiku méja kanggo main kertu domino utawa remi.[1]
  • Méja modular, yaiku méja kang disusun lan digawé manut kabutuhan.[1]
  • Méja pinjam, yaiku méja kang dianggo nglaksanakaké transaksi peminjaman kolèksi buku ing perpustakaan.[1]
  • Méja putaran kramik yaiku méja kang dadi mesin kanggo ngolah lemah lempung dadi kramik.[1] Meja iki kasusun dening piring datar kang ana sumbuné kang bisa muter kanthi stabil lan ana uga bagéyan kang kanggo nyangga.[1]
  • Méja Tulis, yaiku méja kang kanggo nulis.[1]
  • Méja makan, yaiku méja kang khusus digawé kanggo panggonan mangan.[1] Méja mangan biyasané manggon ing ruang mangan.[1]
  • Méja kerja, yaiku meja kang kanggo kerja, méja iki manggon ing ruang kerja lan disusun kanggo kabutuhan kang diperlokaké ing kerjaan.[1]
  • Méja laptop, yaiku méja kanggo wadhah laptop nalika dienggo.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ (id)semarang.olx.co.id(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Méja&oldid=830502"