Omah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Omah ing Inggris
Omah gaya minimalis ing Jakarta

Omah iku pangonan sing digawé uwong kanggo dedunung utawa netep. Ing sajroning omah, uwong utawa kulawarga mau bisa lèrèn lan nyimpen deduwéné. Ing jaman modhèrn saiki, isi omah iku werna-werna, ana piranti kanggo nyiapaké pangan lan kanggo reresik awak kaya dene papan adus lan jamban.

Omah awujud ruangan sing diwatesi témbok lan payon, biasané nduwèni dalan mlebu/metu arupa lawang, bisa uga mawa jendela kanggo pepadhang lan mlebu metuné hawa. Dhasaré omah bisa awujud lemah, ubin, babut, keramik, utawa bahan liyané. Omah modhern biasané pepak nduweni unsur-unsur iki, lan ruangan ing sajeroné kabagi-bagi dadi kamar-kamar sing carane nganggo dhewe-dhewe, kayata kamar turu, pakiwan utawa kakus, ruang mangan, ruang kulawarga, ruang tamu, garasi, gudhang, téras, lan pekarangan.


Jroning kagiatan sadina-dina, wong biasané ana ing sajabané omah saperlu nyambutgawé, mlebu sekolah, utawa ngayahi aktivitas liya, ananging paling sethithik omah duwé fungsi minangka papan kanggo turu kulawarga.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Omah&oldid=865615"