Pekarangan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pekarangan arupa taman.

Pekarangan utawa pelataran utawa latar iku aréal lemah ing saubengé omah, sing biasané arupa lemah utawa ditanduri suket utawa diatosaké nganggo semèn utawa bata. Sawetara bagéan saka pekarangan kerep uga diolah dadi taman utawa kebon sing ditanduri pethètan utawa kembang. Pekarangan uga kerep ditanduri tanduran-tanduran kang migunani, contoné tanduran sing ngasilaké bahan kanggo gawé panganan kayata: kaérut lan ganyong ngiras kanggo pager tapel wates pekarangan karo omah. Saliyané kuwi pekarangan utamané ing karang padésan biasa ditanduri tanduran obat kulawarga utawa kerep dicekak TOGA, minangka apotik hidup. Sing ditandur ing apotik hidup iki antara liya tetanduran sing biasa digawé bumbu lan obat, kayata: jaé, kencur, temulawak, kunir, blimbing wuluh lan sapanunggalané.

Pekarangan sing cukup jembar uga kerep dadi papan panggonan dolanan bocah cilik, kayata dolanan bal-balan, umbul, benthik, pasaran, bedhil-bedhilan lan sapanunggalané.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pekarangan&oldid=829113"