Taman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman tulip ing Belanda

Taman menika satunggaling papan ingkang wonten ing njawi ruangan. Taman ugi ateges sebidang lahan nganggé pager ingkang kaginakaken kanggé seneng-seneng. Pangertosan taman sanèsipun inggih menika sebidang lahan kabikak kanthi wiyar tartamtu ingkang dipuntanduri wit-witan, perdu, semak, lan suket ingkang saged dipunkomninasiaken kanthi kréasi kaliyan bahan sanèsipun. Padatanipun taman kaginakaken kanggé olahraga, santé-santé, dolanan, lan sapanunggalipun [1].

Macem-macem tipe taman[sunting | sunting sumber]

  1. Tipe kaping satungga menika taman ingkang ginanipun dipungabung kaliyan fasilitas olahraga. Saged awujud lapangan kanthi street furniture , jogging track utawi lahan kanggé olahraga mlayu, biking utawi aréna kanggé sepeda lan olahraga sanèsipun. Taman menika ugi dipunwastani Taman Aktif kadosta :
  1. Tipe kaping kalih menika taman ingkang ginanipun minangka taman rekreasi kanthi fasilitas tartamtu lan tiyang ingkang dugi perlu mbayar kanggé rekréasi wonten taman kasebut [1].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b [1], tamankota.pdf (dipun-akses tanggal 18 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taman&oldid=835350"