Perdu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar semak utawa perdu

Perdu utawa Semak yaiku salah sawijining tandhuran kayu kang dibedhakake karo wit biasane amerga pange akeh lan dhuwure luwih endhep, biasane kurang saka 5-6 meter.[1] Akeh tandhuran kang arupa wit utawa perdu gumantung saka kahanan tukule. [1]Umume perdu duwe oyot tunggang lan urip nggerombol luwih sawit, pang, lan godhonge tukul nggerombol. [1]

Perdu mawa Wujud Struktural Botani[sunting | sunting sumber]

Ana ing ilmu botani lan ekologi, perdu luwih khusus digunakake kanggo nggambarake struktur fisik tartemtu utawa wujud tandhuran kayu kang dhuwure kurang saka 8 meter.[2]

Tuladhane, sistem deskriptif kang kajupuk ing Australia adhedasar ing karakteristik struktural miturut tukule lan wujude, ditambah dhuwur lan cacahe godhong kang nutup lapisan paling dhuwur utawa spesies dominan.[2]

Kanggo semak 2-8 meter dhuwure wujud strukturak bisa dikelompokake kaya ing ngisor iki: Godhong rungkut nutup (70-100%):

  • Godhong rungkut nutup (70-100%)- Katutu-gosok[2]
  • tengahe sedeng godhong panutup (30-70%)-buka-gosok[2]
  • godhong jarang nutup (10-30%)-perdu dhuwur[2]
  • Arang nutup (<10%)-semak dhuwur kabuka[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Sabrina flora (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f (id)Klasifikasi tumbuhan (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perdu&oldid=836647"