Kursi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chair-black and white drawing.jpg

Kursi utawa dhampar iku piranti kang digunakaké kanggo lungguh. Umumé kursi nduwéni sikil cacahé papat. Ana uga kursi kang nduwèni sikil siji ing tengah, yaiku kursi barstool. Lumrahé kursi nduwèni sèndènan lan pancikan kanggo sikil ing ngisor. Jinisé dideleng saka bahané antawis kursi kang digawé saka kayu, plastik utawa wesi. Miturut kagunaané kursi dipérang dadi sawetara jinis, antawis: kursi tamu, kursi goyang, kursi rodha, kursi listrik lan sapanunggalané.

Sajinis kursi sing wujudé dawa diarani bangku. Bangku iki wujudé dawa lan bisa dilungguhi wong loro utawa luwih. Biasané bangku dianggo prabot ing ruang tunggu, taman utawa pekarangan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kursi&oldid=861697"