Kursi listrik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Old Sparky, kursi listrik ingkang dipun pigunakaken ing pakunjaran Sing Sing

Kursi listrik punika kursi ingkang dipun ilèni arus listrik kanggé ngéksekusi kapidana pati utawi tahanan ingkang dipun temahi paukuman pati. Panggunaan kursi listrik kanggé éksekusi kapidana pati puniki lazim dipun ginakaken ing Amérika Sarékat, khususipun ing nagari bagéyan Alabama, South Carolina, lan Virginia, sarta dados satunggil-satunggilipun metode paukuman pati ing nagari bagéyan Nebraska.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kursi_listrik&oldid=827023"