Piring

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Piring

Piringyaiku piranti kang digawé saka beling utawa porselén kang gunané kanggo mangan, ndéléhaké lawuh, sayur.[1] Piring uga ana kang digawé saka kayu, sèng utawa wesi lan plastik.[1] Saliyané kanggo mangan, piring uga kena kanggo nari.[1] Tari kang nggunakaké piring diarani tari piring.[1] Piring bentuké bunder pipih lan ana cekungan ing tengahé.[1] Piring uga ana kang bentuké cépér.[1] Piring kang bentuké cépér biyasané kanggo wadah sayur kang ora ana duduhé.[1] Piring nduwéni werna lan bentuk kang beda-beda.[1] Yèn jaman biyèn piring wernané mung putih polos, nanging saiki piring wis ana wernané malah nganggo motif kembang-kembang, garis-garis, lan gambar-gambar kayata kapal, woh-wohan, sayuran, gambar daging lan roti.[1] Piring kang digawé saka kramik utawa porselén iku kalebu piring kang gampang pecah.[1] Mulané piring kang digawé saka porselén utawa kramik ora kena dibanting.[1]

Piring hias[sunting | sunting sumber]

Piring uga ana kang kanggo hiasan.[2] Piring kang kanggo hiasan iki ora dianggo mangan ananging mung dipajang dadi aksesoris meja utawa dicénthélaké ing tembok.[2] Piring hias iki biyasané kanggo hiasan ing omah-omah.[2] Piring hias biyasané digawé saka porselén.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 1 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)lifestyle.okezone.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piring&oldid=830164"