Dadu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.

Dadu (saka basa Latin: datum kang ngandut arti "barang kang dianggo dolanan utawa diwenehake " [1] .Dadu uga bisa digolongake dadi dolanan kang nganggo dipiranti kang awujud kotak cilik pesagi kanthi bisa kasilake angka utawa endol-endol kang bisa dietung. Dadu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah lan judi lan umumé, dadudimupangatake dolanan kang pasangan. Dadu tradisional awujud kubus (pesagi) asring kasebut kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. Dadu digawe lan dirancang kanggo wenehi saben angka acak saka angka siji nganthi enem kanthi paluang kang oadha .Ing tlatah jawa dadu uga dianggo dolanan judi kathi dikopyok karo tompo.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dadu&oldid=830538"