Sop

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sop
Romanian potato soup.jpg
Sop kenthang Romania
Informasi
Asal Indonésia lan donya
Penyajian lan bahan
Bahan janganan, daging lan bumbu

Sop yaiku jangan kang ana duduhé, seger rasané. Sop digawé saka janganan yaiku kul, sawi, kembang kul, onclang, kenthang, kacang kapri, tomat, lan slèdri. Bumbune digawe saka bawang, uyah, mrica, lan gula pasir. Diwènèhi duduh bèn seger. Uga ana sop kang digawé kenthel. Sop kuwi yèn ing Walanda diarani Cream Soup. Cream soup kagawé saka glepung kanji, endhog, janganan kang dicacah alus, lan daging kang dicacah alus. Janganan lan daging diwènèhi miturut seléra. Biyasané cream soup didhahar nganggo roti. Sop lan cream soup énak didhahar nalika isih anget lan ing mangsa rendheng.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sop&oldid=829245"