Sendhi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sendhi yaiku sesambungan antarane balung siji marang balung liyane saengga balung bisa diobahake. Sesambungane balung loro diarani persendhian (artikulasi).

Komponen panunjang[sunting | sunting sumber]

Pirang-pirang komponen panunjang sendhi:

  • Kapsula sendhi yaiku lapisan mawa serat kang nglapisi sendhi. Ing njerone ana rongga.
  • Ligamen (ligamentum) yaiku jaringan kang bentuke pita kang

kasusun saka serat-serat liat kang ngiket balung siji marang balung liyane ing sendhi.

  • Balung rawan hialin (kartilago hialin) yaiku jaringan balung rawan kang nutupi kekarone pucuk balung. Balung iki nduweni fungsi kanggo njaga jeblogan.
  • Cairan sinovial yaiku cuwéran pelumas ing kapsula sendhi.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sendhi&oldid=833947"