Surat Al An’am

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-An'am
الانعام
Bagian awal surat (QS 6:1-3)
Bagian awal surat (QS 6:1-3)
Informasi
Makna Binatang Ternak
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 6
Juz Juz 7 (ayat 1-10)
Juz 8 (ayat 11-165)
Statistik
Gunggung ayat 165 ayat

Surat Al An’aam (Arab سورة الأنعام ) iku surat kaping 6 Al-Quran mawa 165 ayat. Surat iki surat Mekkah. Isiné bab hukum ngenani kéwan ingon-ingon.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

  1. Kaimanan: Bukti-bukti kaesaan Allah sarta kasampurnan sipat-sipatÉ; beneré kanabian Nabi Muhammad SAW.; panyeksèn Allah ngenani kenabian Ibrahim, Ishak, Yakub, Nuh, Daud, Sulayman, Ayyub, Yusuf, Musa, Harun, Zakariyya, Yahya, Isa, Ilyas, Ilyasa, Yunus lan Luth; negasaké anané risalah lan wahyu sarta dina piwales lan dina kebangkitan, kepalsuan kapercayan wong-wong musyrik lan keingkarané marang dina kiamat.
  2. Hukum-hukum: Larangan nuruti adat istiadat sing digawé-gawé déning kaum Jahiliyah; panganan sing halal lan sing haram; wasiat sing sepuluh saka Al Quran, ngenani tauhid keadilan lan hukum-hukum; larangan ngundamana brahala wong musyrik amarga wong musyrik bakal mbales ngundamana Gusti Allah.
  3. Kisah-kisah: Kisah umat-umat sing nentang rasul-rasul; kisah pengalaman Nabi Muhammad SAW. lan para nabi umumé; crita Nabi Ibrahim a.s. mbimbing kaumé marang tauhid.
  4. Liya-liya: Sikap ngotot kaum musyrikin, cara nabi mimpin umaté; bidang-bidang kerasulan lan tugas rasul-rasul; tantangan kaum musyrikin kanggo gawé nglokro rasul; kapercayan wong-wong musyrik marang jin, syaitan lan malaikat; sawetara prinsip kaagamaan lan kemasarakatan; ajining urip kadonyan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi terjemahan Departemen Agama Republik Indonesia


Surat Sadurungė:
Surah Al-Ma'idah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah Al-A’raf
Surat 6


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_An’am&oldid=820085"