Surat Al Muthaffifiin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Al Muthaffifiin
Almotaffen.png
Informasi
Makna Kecurangan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 83
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 36 ayat

Surah Al Muthaffifiin (Arab: المطفّفي ,"Kecurangan") yaiku surat ka-83 ing Al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, kang isine ana 36 ayat. Diarani Al Muthaffifiin kang tegese wong kang curang iku dijupuk saka tembung Al Muthaffifiin kang ana ing ayat pisanan surat iki. Surat iki surat pungkasan kang mudhun ing Mekkah sadurunge hijrah.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Ancaman Allah s.w.t. marang wong kang ngurangi ukuran timbangan, ukuran lan takeran
  • Cathetan kejahatan manungsa kang ana ing Sijjiin lan cathetan bab kang apike manungsa ing Illiyyin
  • Balesan lan werna-werna nikmat kanggo wong kang tumindak apik
  • Lakune wong kafir ing ndonya marang wong kang iman
  • Lakune wong kang iman ing akhirat marang wong kafir

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Infitar
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Insyiqaaq
Surat 83