Surat ‘Abasa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
'Abasa
Qur'an header.png
Gambar:'Abasa.png
Informasi
Makna Mrengut (Ia Bermuka Masam)
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 80
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 42 ayat

Surat 'Abasa (basa Arab:عبس , mrengut utawa Ia Bermuka Masam) iku surat ka 80 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah sing dumadi saka 42 ayat. Dijenengaké 'Abasa sing dijupuk saka tembung 'Abasa sing ana ing ayat pisanan surat iki. Miturut riwayat, ing sawijining dina Rasulullah s.a.w. nampa lan ngendika karo pemuka-pemuka Quraisy supaya m;ebu Islam. Nalika iku teka Ibnu Ummi Maktum, sahabat sing wuta nyuwun supaya Rasulullah s.a.w. maos ayat-ayat Al Quran sing wis diudhunaké Allah. Ananging Rasulullah s.a.w. mrengut lan mléngak ora mirsani Ibnu Ummi Maktum sing wuta iku, banjur Allah ngudhunaké surat iki minangka pepènget saka sikap Rasulullah marang ibnu Ummi Maktum kasebut.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Kaimanan
    • Dalil-dalil kaésaan Allah
    • Kahanan manungsa ing dina kiyamat
  • Liya-liya
    • Jroning ngayahi da'wah supaya maringi pakurmatan sing padha marang wong-wong sing diwènèhi da'wah
    • Cercaan Allah marang manungsa sing ora syukur nikmat.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat An Naazi'aat
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Takwir
Surat 80
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_‘Abasa&oldid=882060"