Surat Al Qiyaamah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Qiyamah
القيمة
Al-Qiyamat.png
Informasi
Makna Dina Kiyamat
Nami sanès La uqsimu bi yaumil qiyamah[1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[1]
Surat ka 75
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 40 ayat

Surat Al-Qiyamah (Arab: القيمة , "Dina Kiyamat") iku surat ka-75 jroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 40 ayat, kalebu golongan surat Makkiyah sarta diudhunaké sawisé surat Al Qari'ah. Tembung Al-Qiyamah (dina kiyamat) dijupuk saka tembung Al-Qiyamah sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

Pokok-pokok isi surat iki antara liya :

  1. Pepesthèn anané dina kiyamat lan huru-hara sing kedadéyan nalika iku
  2. Jaminan Allah marang ayat-ayat Al-Quran jroning dhadha Nabi Muhammad satemah ora lali ngenani urutan makna lan panacané
  3. Celaan Allah marang wong-wong musyrik sing luwih nresnani donya lan ninggalaké akhirat
  4. Kahanan manungsa ing wektu sakaratul maut.
  5. Dina Panjelasan

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah


Surat Sadurungė:
Surat Al Muddatstsir
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Insaan
Surat 75

ﺮا

ﻟﺘﻔﺘﺤ ﺍﻞ ﺒﻠﺤﻒ

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Qiyaamah&oldid=833899"