Surat Ash Shaaffaat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
as-Saffat
الصّافات
Gambar:As-Saffat.png
Informasi
Makna Sing Masaf-Saf
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 37
Juz Juz 23
Statistik
Gunggung ruku' 5 ruku
Gunggung ayat 182 ayat

Surat As-Saffat (basa Arab:الصّافات, "Sing masaf-Saf") iku surat ka-37 jroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 182 ayat lan klebu golongan surat Makkiyah sarta diturunaké sawisé surat Al-An'am. Dijenengaké As-Saffat (Sing Masaf-Saf) dijupuk saka tembung sing padha ing ayat pisanan surat iki sing nyritakaké para malaikat sing resik jiwané padha baris ing sangarepé Gustiné lan ora bisa ginodha déning sétan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Mukaddimah terjemahan Al Qur'an versi Depag RI

Surat Sadurungė:
Surat Yaasin
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Shaad
Surat 37