Surat An Naba’

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
an-Naba'
Alnba.png
Gambar:An-Nabaa.png
Informasi
Makna Brita Besar
Nami sanès 'Amma Yatasa'alun
(Tentang Apakah Mereka Saling Bertanya-Tanya)[1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[2]
Surat ka 78
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 40 ayat

Surah An-Naba’ (Arab: النّبا , "Brita Gedhé") yaiku surat nomer 78 saka Al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, sing nduweni 40 ayat.Dijenengi An Naba' amarga nduweni teges pawarta gedhe.Surat An Naba' bisa uga dijenengi Amma yatasaa aluun sing dijupuk saka tembung Amma yatasaa aluun sing ana ing ayat 1.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art
  2. ^ Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surah Al-Mursalat
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah An-Nazi’at
Surat 78
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_An_Naba’&oldid=879564"