Surat Al Falaq

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Falaq
الْفَلَقِ
Informasi
Makna Wektu Subuh
Klasifikasi Makkiyah
Madaniyah[1]
Surat ka 113
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 5 ayat

Surah Al-Falaq punika surah ka-113 wonten ing Al-Qur'an. Sebatan "Al-Falaq" kapundhut saking tembung "Al-Falaq" ing ayat sepindhah ingkang maknanipun "wekdal subuh". Surat punika klebet surah Makkiyah.

Ringkesan isi surah[sunting | sunting sumber]

“Qul aAAoothu birabbi alfalaq”

[113:1] Katakanlah: "Aku berlindung kepada Tuhan Yang Menguasai subuh, [113:1] Say: I seek refuge in the Lord of the dawn,


“Min sharri ma khalaq”

[113:2] dari kejahatan makhluk-Nya, [113:2] From the evil of what He has created,


“Wamin sharri ghasiqin ithawaqab”

[113:3] dan dari kejahatan malam apabila telah gelap gulita, [113:3] And from the evil of the utterly dark night when it comes,


“Wamin sharri annaffathatifee alAAuqad”

[113:4] dan dari kejahatan wanita-wanita tukang sihir yang menghembus pada buhul-buhul, [113:4] And from the evil of those who blow on knots,


“Wamin sharri hasidin itha hasad”

[113:5] dan dari kejahatan pendengki bila ia dengki". [113:5] And from the evil of the envious when he envies

Tèks[2][sunting | sunting sumber]

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
أَرَءَيْتَ ٱلَّذِى يُكَذِّبُ بِٱلدِّينِ ﴿١﴾ فَذَ‌ٰلِكَ ٱلَّذِى يَدُعُّ ٱلْيَتِيمَ ﴿٢﴾ وَلَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ ٱلْمِسْكِينِ ﴿٣﴾ فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ ﴿٤﴾ ٱلَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ﴿٥﴾ ٱلَّذِينَ هُمْ يُرَآءُونَ ﴿٦﴾ وَيَمْنَعُونَ ٱلْمَاعُونَ ﴿٧﴾

Alih aksara[3][sunting | sunting sumber]

Bismi Al-lahi al-r-Rahmani-al-r- Rahimi

  1. Qul a'udhu birabbi a l- falaqi
  2. Min sharri ma khalaqa
  3. Wa-min sharri ghasiqin idha waqaba
  4. Wa-min sharri al-n-naffathati fi a l-'uqadi
  5. Wa-min sharri hasidin idha hasada

Cathetan: Aksara werna abang ora diunèkaké.

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Dhawuha: "Kawula nyuwun ngayom ing Pangéranipun bangun énjing."
  2. "Saking awonipun samu kawis ingkang katitahaken."
  3. "Saha saking awonipun dalu ingkang peteng dhedhet lelimengan nalikanipun dhateng."
  4. "Lan saking pihalanipun tiyang ingkang ngempakaken sihir handamoni budhelan.[1609]"
  5. "Lan saking pihalanipun tiyang drengki nalik andrengkeni." [4]


[1609] Biasanipun tukang-tukang sihir menawi njalanaken sihiripun ndamel buhul-buhul saking tali terus maos jampi-jampi lan ngembusake napase marang buhul punika.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art
  2. ^ Tanzil.info
  3. ^ Quran 4the world
  4. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.


Surat Sadurungė:
Surat Al Ikhlash
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat An Naas
Surat 113
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Falaq&oldid=869668"