Surat Ali Imran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ali 'Imran
Alemran.png
Ayah 1 s.d. Ayah 5
Ayah 1 s.d. Ayah 5
Informasi
Makna Kulawarga 'Imran
Nami sanès az-Zahrawan
(Loro kang Gumilang)[1]
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 3
Juz Juz 3 (ayat 1-91)
Juz 4 (ayat 92-200)
Statistik
Gunggung ayat 200 ayat

Surat Ali Imran (Arab آل عمران ) iku surat kaping telu Al-Quran kanthi 200 ayat. Surat iki kagolong surat Madaniyah utawa surat kang tumurun ing kutha Madinah. Surat iki dumadi saka 200 ayat. Dijenengaké Ali 'Imran amarga ngamot kisah kulawarga Imran sing jroning kisah iki disebutaké kelairan Nabi Isa, pepadhané karo kedadéyan Nabi Adam, kenabian lan sawetara mukjizaté, sarta disebut uga kelairan Maryam binti Imran, ibu Nabi Isa. Surat Al Baqarah lan Ali 'Imran iki dijenengaké Az-Zahrawan (Loro Sing Gumilang), amarga kaloro surat iki nyingkap bab-bab sing miturut apa sing dipratélaké Al-Qur'an didhelikaké déning para Ahli Kitab, kayadéné kedadéyan lan kelairan Nabi Isa rawuhé Nabi Muhammad lan sapanunggalané.

Ringkesan isi[sunting | sunting sumber]

  • Kaimanan: Dalil-dalil lan alesan-alesan sing mbantah wong Nasrani sing nganggep Nabi Isa a.s. minangka Gusti Allah; katauhidan iku dhasar sing digawa déning kabèh Nabi.
  • Hukum-hukum: Musyawarah; mubahalah; larangan riba.
  • Kisah-kisah: Kisah kulawarga 'Imran; perang Badar lan Uhud lan tuladha saka prastawa kasebut.
  • Liya-liya: Golongan-golongan manungsa jroning mangertèni ayat-ayat mutasyaabihaat; sifat-sifat Allah; sifat wong-wong sing takwa; Islam siji-sijiné agama sing diridhai Allah; kamudharatan utawa karugian njupuk wong-wong kafir minangka kanca kapercayan; perjanjèn para Nabi déning Allah; perumpamaan-perumpamaan; pèngetan-pèngetan marang Ahli Kitab; Ka'bah iku omah ibadat sing paling tuwa lan bukti-buktiné; mupangat ngélingi Allah lan ngrenungaké ciptaanNé.

Cthetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Surat Sadurungė:
Surat Al Baqarah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat An Nisaa’
Surat 3
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Ali_Imran&oldid=840232"