Madinah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Suci Al Madinah Al Munawwarah
المدينة المنورة
Madinah
Location in the Kingdom of Saudi Arabia
Coordinates: 24°28′N 39°36′E / 24.467°N 39.6°E / 24.467; 39.6
Propinsi Propinsi Madinah
Pamaréntahan
 • Walikutha Abdulaziz Al-Hussein
Wewengkon
 • Total 173.000 km2 (67,000 sq mi)
Èlevasi 608 m (1.995 ft)
Populasi (2006)
 • Total 1.300.000
Zona wektu Arabia Standard Time (UTC-3)

Cithakan:Otheruses1

Madinah IPA: /mɛˈdiːnə/ (Basa Arab: المدينة المنورةIPA: [ælmæˈdiːnæl muˈnɑwːɑrɑ] or المدينة IPA: [ælmæˈdiːnæ]; uga ditransliterasi dadi Basa Inggris : Madinah; resminé al Madīnat al Munawwarah) kuwi kutha ing tlatah Hejaz, Saudi Arabia bagéan kulon, lan minangka ibukutha propinsi Al Madinah. Kutha iki minangka kutha suci namer loro ing agama Islam, panggonan disarèkaké Nabi Muhammad.

Pedunung cacahé luwih saka 1,300,000 (taun 2006). Madinah asliné dikenal minangka Yathrib, nanging banjur diowahi dadi Madīnat al-Nabī (مدينة ﺍﻟﻨﺒﻲ IPA: [mæˈdiːnæt æˈnːæbiː] "kutha Nabi") utawa Al Madīnah al Munawwarah ("kutha sing dipadhangi/diènthèngké" utawa "kutha suminar"). Madinah dumunung 338 kilometer sisih lor Mekah lan kira-kira 193 km saka panté Segara Abang. Kutha iki manggon ing tlatah sing paling subur ing tlatah Hejaz. Masjid Nabawi (Masjid Nabi) ngadeg ing sisih wétan kutha lan sarupa karo masjid ing Mekah nanging ukurané luwih cilik. Platarané mèh ana 152 m dawané, kanthi kubah lan telu menaran kang éndah.

Makam Fatimah (putri Nabi Muhammad) lan Abu Bakar ( kalifah pisanan lan bapaké Aisha sisihané Nabi Muhammad, lan Umar (Umar ibn Khattab), kalifah kaloro uga dumunung ing kéné. Masjid Nabawi jamané Nabi Muhammad, wis tau kobong ping pindho lan didandani.


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Masjeed Nabawee at sunset
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Madinah ing Wikivoyage


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madinah&oldid=883270"