Umar bin Khattab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

'Umar bin Khattab utawa asring diringkes dadi Umar Al-Khattab yaiku salah sawijining Khulafaur Rasyidin ingkang mimpin kekhalifahane Islam sakwuse Rasulullah Muhammad SAW [1] séda. Umar dadi khalifah sing kapindo sakwuse Abu Bakar Shidiq. Umar banget prabawané ing Bangsa Arab amarga sipat teges, kendel, lan kateguhan awaké. Umar minangka pendhukung setyané dakwah Rasulullah.

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Khalifah Umar saka bani Adi, salah sawijining bagiyan suku Quraisy. Jeneng jangkepé Umar Bin Khatab Bin Nafiel bin abdul Uzza. Jeneng bapaké yaiku Khaththab bin Nufail Al Shimh Al Quraisyi lan ibuné Hantamah binti Hasyim. Dhèwèké lair ing Makkah taun 581 Masèhi.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Hayatu Muhammad, Muhammad Husain Haikal [1]
  • Kelengkapan Tarikh Nabi Muhammad SAW, KH Munawar Chalil
  • Donner, Fred, The Early Islamic Conquests, Princeton University Press, 1981
  • Guillaume, A., The Life of Muhammad, Oxford University Press, 1955
  • Madelung, Wilferd, The Succession to Muhammad, Cambridge University Press, 1997
  • "G.LeviDellaVida and M.Bonner "Umar" in Encyclopedia of Islam CD-ROM Edition v. 1.0, Koninklijke Brill NV, Leiden, The Netherlands 1999"
  • Previte-Orton, C. W (1971). The Shorter Cambridge Medieval History. Cambridge: Cambridge University Press.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Biografi Umar Al-Khattab (Umar Bin Khattab), diaksés tanggal 24 Juni 2011.
Sing mengku  sadurungé:
Abu Bakar Al-Shiddiq
Khulafaur Rasyidin
(632661)
Diganti déning:
Utsman bin Affan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Umar_bin_Khattab&oldid=830798"