Aisyah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Istri-istriMuhammad Aisyah binti Abu Bakar (bahasa Arab: عائشة, transliterasi: `ā'isha), Turki Ayşe, Turki Utsmani Âişe) (sekitar 604-678 Masehi)[1] garwa kinasih Nabi Muhammad. Kanggone wong Jawa, biasa nyebut (Siti) Ngaisah

Ing panyebut, kadhangkala ditambahi sebutan "ummul Mukminin" (Ibu wong-wong kang Iman) (Arab: أمّ المؤمنين ummul-mu'minīn), yaiku sebutan kanggo garwa-garwa Nabi kayadene kang kasebut ing Qur'an (33.6). Saka Panjenengane, akeh hadis kang kariwayatake, utamane hadis-hadis kang magayutan anggone bebrayan karo Nabi. Nilik saka cacahe, Aisyah kalebu sahabat nabi kang paling akeh ngriwayatake hadis. Iki amarga Panjenengane pinaringan yuswa kang dawa sahengga nduweni kalodhangan kang akeh kanggo medharake hadis marang para sahabat liya lan uga para tabi'in sahengga Aisyah uga bisa kasebut guru lan ulama saka golongan sahabat.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

‘Aisyah ing basa Arab nduweni teges "urip lan sehat".[2] Variasi nama dari ‘Aisyah adalah ‘Aisya, yang memiliki makna yang sama pula.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Genealogi[sunting | sunting sumber]

‘Aisyah putra putri saka Abu Bakar (khalifah pertama), saka garwane yaiku Ummi Ruman kang sabanjure uga miyosake Abdurrahman bin Abu Bakar.

Krama kaliyan Nabi Muhammad[sunting | sunting sumber]

Aisyah isih timur nalika krama klawan Nabi, lan dadi garwa kang paling ditresnani Nabi. Pangundang Nabi marang Aisyah yaiku Humaira kang ateges nduweni pipi kang semu jambon.

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Catatan kaki[sunting | sunting sumber]

Bacaan lanjutan[sunting | sunting sumber]

  • Guillaume, A. -- The Life of Muhammad, Oxford University Press, 1955
  • Rodinson, Maxime -- Muhammad, 1980 Random House reprint of English translation
  • Spellberg, D.A. -- Politics, Gender, and the Islamic Past: the Legacy of A'isha bint Abi Bakr, Columbia University Press, 1994
  • Aisha bint Abi Bakr, The Concise Oxford Dictionary of World Religions, Oxford University Press, 2000
  • Rizvi, Syed Saeed Akhtar. -- The Life of Muhammad The Prophet, Darul Tabligh North America, 1971.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Pemeluk Islam pertama

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aisyah&oldid=833888"