Adam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Adam (Ibrani: אָדָם; Arab:آدم, maknané lemah, manungsa, utawa coklat enom) (watara 5872-4942 SM)[1] iku dipercaya déning agama-agama Samawi minangka manungsa ingkang kawitan, bebarengan karo garwané Hawa. Miturut Agama Samawi uga, Adam lan hawa iki minangka wong tuwané kabèh manungsa ing donya. Princèning carita ngenani Adam lan Hawa béda-béda antara agama Islam, Yahudi, Kristen, lan agama liyané sing tuwuh jroning katelu agama Abrahamik iki.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Adam ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adam&oldid=863121"