Surat Asy Syams

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
asy Syams
Elshams.png
Gambar:Ash-Shams.png
Informasi
Makna Matahari
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 91
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 15 ayat

Surat Asy-Syams (Basa Arab: الشّمس‎) iku surat ka-91 jroning al-Qur'an, dumadi saka 15 ayat, kalebu golongan surat Makkiyah, diudhunaké sawisé surat Al Qadr. Dijenengaké Asy Syams (srengéngé) jupuk saka tembung Asy Syams sing ana ing ayat kapisan surat iki.

Pokok-pokok isiné[sunting | sunting sumber]

Kaum Tsamud wis diajuraké déning Allah amarga kadurhakané. Gusti Allah maringi bayangan yèn bab iki gampang tumrap Allah, kayadéné gampangé nyiptakaké alam, awan lan wengi, lan nyiptakaké jiwa sing kasebut jroning sumpah-É; Allah maringi weruh marang manungsa dalan ketakwaan lan dalan kekafiran; manungsa duwé kabébasan milih antara kaloro dalan iku.

Surat Asy Syams isi dhorongan marang manungsa kanggo ngresiki jiwané supaya antuk kanugrahan ing donya lan ing akhirat lan nyatakaké yèn Gusti Allah bakal maringi azab marang wong-wong sing ngregedi jiwané kayadéné kaum Tsamud.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Balad
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Lail
Surat 91
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Asy_Syams&oldid=832581"